Green Motion en het milieu

Green Motion Vehicle Rental erkent dat de dag-tot-dag bedrijfsvoering een impact heeft op het milieu , zowel direct als indirect. Het is onze doelstelling om het milieu te beschermen en te herstellen door middel van goed beheer en door het aannemen van de

Environmental policy

Green Motion zal werken aan het handhaven van milieubewuste keuzes in onze zakelijke beslissingen en zal ook groene alternatieven zoeken, waar mogelijk, op ons hoofdkantoor en bij alle overige filialen. 

Evenals het aanbieden van groene huurauto’s, is het beginsel van de activiteiten van ons bedrijf geconcentreerd op het hebben van de laagste mogelijke impact op het milieu.

Op alle gebieden van ons bedrijf streven wij ernaar om:

  • Volledig te voldoen aan alle relevante wettelijke vereisten, gedragscodes en regelgeving.
  • Voorkomen van vervuiling van land, lucht en water.
  • Reductie van het water en energy gebruik
  • De toename van afval en recycling te verlagen binnen het kader van onze afvalbeheer procedures.
  • Gebruik te maken van milieuvriendelijke producten en duurzame materialen in de opmaak van al onze vestigingen in ons netwerk.
  • Onze klanten, leveranciers en partners, meenemen in de implementatie van ons beleid.
  • Het bemoedigen en bevorderen van milieuvriendelijke verhuren en aankopen.

Hoe en waar doen wij dit?

Op onze locaties, door middel van onze volledig milieuvriendelijk wagenpark en het overig materiaal wat wij gebruiken. Elke Green Motion locatie ondersteunt en hanteert dit milieubeleid.

Stroom opwekking

Waar noodzakelijk, zal Green Motion energieopwekkingssystemen plaatsen, welke ondersteund worden door windturbine of zonne-energie. Voorafgaand aan het openen van een nieuwe Green Motion locatie, wordt er een volledige evaluatie uitgevoerd om de energy eisen vast te stellen, waarmee Green Motion op haar beurt, de beste manier voor het verstrekken van elektriciteit en warmte biedt.

Energy voorziening

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat de Green Motion locaties hun energy voorraden (of alternatief verwarming) via het lokale net ontvangen. Mocht dit het geval zijn, is er een verplichte eis voor locaties om een leverancier te selecteren die past bij het Groen-beleid.

Verlichting

Elke Green Motion locatie beschikt over energiezuinige verlichting en houdt zich aan het gebruik van spaarlampen. In sommige gevallen wordt de montage van passieve sensoren, die lichten automatisch aan en uit schakelen aanbevolen (afhankelijk van de betreffende ruimte en het gebruik).

Flooring

As part of the installation of each Green Motion location, environmentally friendly proven flooring is provided.

Winkelinrichting materiaal

Waar mogelijk zijn alle materialen die gebruikt worden om de Green Motion Locatie in te richten afkomstig van de milieuvriendelijke leveranciers, gerecycleerde materialen of producten van duurzame of hernieuwbare bronnen.

Sanitair en toiletartikelen

Elke Green Motion locatie beschikt gerecycled / milieuvriendelijk sanitaire- en toiletartikelen waaronder toiletrollen en antibacteriële handzeep.

Papier gebruik

Alhoewel het gebruik van papier noodzakelijk is voor het goed functioneren van elke Green Motion locatie, wordt elk filiaal bemoedigd om een papier-vrije handeling te implementeren waar mogelijk.

Schijfbehoeften

Elke locatie maakt gebruik van gerecycled papier en materialen die afkomstig zijn van de marketing afdeling van Green Motion. Het gebruik van gerecycleerde briefpapier en materialen wordt uitgebreid tot kantoorartikelen zoals enveloppen en kopieerpapier.

Recycle Zones

Elke Green Motion locatie is voorzien van een aantal product specifieke recycle prullenbakken die zij verplicht zijn te gebruiken op de juiste manier. Hiermee zorgen zij ervoor dat alle verzamelde afval wordt afgevoerd via de juiste kanalen.

Afval van de klant

Elke Green Motion locatie biedt klanten afvalzak (in elk voertuig). Klanten worden aangemoedigd om netjes het afval in de collectie zak te doen en deze in te lever bij het beëindigen van hun huur.

Voertuig schoonmaak

Elk Green Motion locatie maakt gebruik goedgekeurd milieuvriendelijke chemicaliën om voertuigen te reiniging.

Alle medewerkers zijn verantwoordelijk voor het werken in de richting van deze doelstellingen.

Wij streven voortdurend om onze milieu-initiatieven te verbeteren, zijn wij hierdoor blij met elke inbreng of suggesties die u op elk gebied van ons bedrijf kan geven. Als u meer informatie over de inzet Green Motion voor het milieu zou willen, of wilt u suggesties doen neem dan telefonisch contact met ons op 01844 222 333 of stuur ons een e-mail naar info@greenmotion.co.uk